Garam masala
Leírás
A garam masala az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Sokféle változatban készül. A legáltalánosabb összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld- vagy fekete kardamom, fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió-virág. Az összetevőket száraz serpenyőben megpirítják - ezáltal az ízek intenzívebbek lesznek -, majd vagy egészben, de leggyakrabban őrlemény formájában használják a főzéshez. Zöldséges ételekhez, húsokhoz, halakhoz használt fűszerkeverék.
Mikor vegyem
Egzotikus fűszereket árusító boltokban, de hipermarketek polcain is megtalálható. Itthon én még csak nagy kiszerelésben láttam, de érdemes kisebb adagokban üvegbe rakni, a maradékot pedig legumizott zacskóban lefagyasztani. Ha van egy kávédarálónk, akkor otthon is nyugodtan nekifoghatunk az elkészítéséhez. Ilyenkor izgalmas fűszerillat-kavalkád lengi be az egész lakást.
hogyan tároljam
Jól záródó fűszertartóban.
100g Garam masala
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok