Kolbászhús

Kolbászhús

Leírás

Főként sertéshúsból (és/vagy marha-, baromfihúsból), szalonna alapanyagból, hagymából és fűszerekből álló keverék, amiből bélbe töltve, füstölve és szárítva kolbász készíthető. A magyar kolbászok elengedhetetlen fűszere a só, bors, pirospaprika, fokhagyma, esetleg őrölt kömény, majoranna stb.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Kolbászhús

fehérjetartalom

15.39 g

zsírtartalom

70021.846 g

szénhidráttartalom

0.93 g

víztartalom

56.59 g

gramm kolbászhús?

Top ásványi anyagok

Nátrium

739 mg

Foszfor

133 mg

Magnézium

15 mg

Kalcium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.174 g

Kolin

52.5 mg

Niacin - B3 vitamin

5.418 mg

E vitamin

0.99 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.39 g

Zsír

telített zsírsav

7.57 g

egyszeresen telített zsírsav

9.844 g

többszörösen telített zsírsav

4.432 g

koleszterin

70 g

ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Vas

1.02 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

133 mg

Nátrium

739 mg

Cink

2.01 mg

Réz

0.057 mg

Mangán

0.017 mg

Szelén

17.8 µg

szénhidrát

cukor

0.93 g

víz

56.59 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.223 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.147 mg

Niacin - B3 vitamin

5.418 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.69 mg

Folát

2 µg

Kolin

52.5 mg

Retinol

27 µg

E vitamin

0.99 mg

D vitamin

57 µg

K vitamin

0.3 µg

B12 vitamin

0.92 µg

A vitamin

27 µg

B6 vitamin

0.174 g

Címlapról ajánljuk