r
Nosalty Logó

Almás lepény Katától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Almás lepény Katától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tálaláshoz

Összesen 602 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tálaláshoz

Összesen 4815 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tálaláshoz

Összesen 143 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 602 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3614.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.4 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    2073.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1128 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 4815 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, összegyúrjuk a vajjal, tojássárgájával, cukorral és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  2. A tésztát a hűtőbe tesszük.
  3. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  4. A tészta felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe rakjuk, és megszórjuk kevés zsemlemorzsával vagy durvára vágott dióval.
  5. Az alma levét kinyomkodjuk, szétterítjük a tepsiben, megszórjuk 8 ek cukorral, meghintjük őrölt fahéjjal.
  6. A tészta másik felét is kinyújtjuk, rátesszük a sütemény tetejére.
  7. A tojásfehérjét kicsit felverjük, megkenjük vele a tésztát, villával megszurkáljuk a felső tésztaréteget,és már mehet is a tepsi az előmelegített sütőbe.
  8. 180-200 fokon 40-45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 648
  • Tegnapi nézettség: 61
  • 7 napos nézettség: 427
  • Össznézettség: 459505
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető sütemény, amit még kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatnak. Garantált a siker! Én 15 évesen sütöttem ilyet először.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?