r
Nosalty Logó

Bakonyias zúzapörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Bakonyias zúzapörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3455 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 576 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.9 g

Zsír

  • Összesen
    227.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    3248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6436 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2960 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    1111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 3455 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, a zúzát és szívet alapos tisztítás után megfelelő méretűre daraboljuk. (kb. ahogy a pörkölthöz a húst), a paprikát és paradicsomot apró kockára szeljük. A gombát felszeleteljük.
  2. Az olajban feltesszük a hagymát sülni, és ha üveges, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot. Ha kellően átpárolódtak, és zsírjára sütöttük, rányomjuk a 2 gerezd fokhagymát, 1 percig sütjük, és hozzáadjuk a zúzát és a szívet.
  3. Jól átkeverjük, amikor kifehéredésig sült, rászórjuk a pirospaprikát, fűszerezzük, és kevés vizet öntünk alá. Így lassan főzzük kb. 1,5 órát. A vizet mindig pótoljuk, ha kell.
  4. Lesütjük, és hozzátesszük a gombát, amivel még kb. fél órát főzzük.
  5. Ha elég puha, szinte vajpuha a zúza, zsírjára sütjük, rányomjuk a maradék fokhagymát, amivel 1 percig még sütjük, és ráborítjuk a tejfölt. Összeforraljuk, és kész is.Ha nem elég sűrű a szaftja, keverjünk a tejfölbe lisztet, és így borítsuk a zúzára.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 126
  • Össznézettség: 59678
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Ajánló

Házi savanyúsággal is érdemes kipróbálni, mert úgy is nagyon jól harmonizálnak az ízek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hétvégén nem voltak itthon a gyerekek, ezért olyan ételt szerettem volna főzni, amit ők nem, de mi öregek szeretünk. Így jött az ötlet a zúzához, mert azt nem szeretik, mi igen. De ha lúd, legyen kövér:), mi a gombát is nagyon szeretjük. Ezért összehoztam a kettőt, és nagyon finom ételt alkottam. Akár nokedlivel, akár főtt tésztával nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 módszer, hogy okosan újrahasznosítsd a régi ruháidat

Alapvetően évente egyszer érdemes átnézni a gardróbunkat, hogy ne legyen tele felesleges darabokkal: így helyet csinálhatunk az új ruháknak, és sokkal rendezettebb lehet a ruhásszekrényünk is. De mit csináljunk azokkal a farmerekkel, pólókkal és társaikkal, amiket ilyenkor kiszelektálunk?

Szabó Anna

További cikkek