r
Nosalty Logó

Currys zellerkrémleves pirított császárszalonnával, pirított kolbásszal és tökmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
TPH.Veracska
Currys zellerkrémleves pirított császárszalonnával, pirított kolbásszal és tökmaggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

Összesen 1648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    117 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5293.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    3306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

Elkészítés

Leves

  1. A vöröshagymát összedarabolva olíviolajon megpirítjuk. Fűszerezük: só, bors, ételízesítő.
  2. Felöntjük 2-3 dl vízzel, hozzáadjuk az felkockázott krumplit és zellert. Ha kell, még annyi vizet öntünk hozzá, hogy pont ellepje, és megfőzzük. Közben belerakom a leveskockát.
  3. Ha puhára főtt a krumpli és a zeller, hozzáöntjuk a főzőtejszínt, és fűszerezzük: curry, fokhagymapor, bors. Miután a főzőtejszín is felforrt, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet. Kóstolás után még fűszerezzük, ha szükséges.

Levesbetét (ízlés szerint)

  1. Miután kész a leves, megpirítjuk először a csíkokra vágott császárszalonnát, utána pedig a felkockázott kolbászt.
  2. Tálaláskor a már tányérba kiszedett levest megszórjuk a pirított császárszalonnával, kolbásszal, tökmaggal és petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 661
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Currys zellerkrémleves pirított császárszalonnával, pirított kolbásszal és tökmaggal
TPH.Veracska 1 recept

Hozzávalók

Leves

Levesbetét (ízlés szerint)

Címlapról ajánljuk

6 pékség, ahova a kovászos kenyérért messziről visszajárnak a vendégek

Manapság nem akkora szenzáció a kovászos kenyér, viszont az (igazi) pékek a nagybetűs kovászos pékárukat ma már inkább vadkovászosnak nevezik. Ennek oka, hogy a nagyüzemi termelők is meglovagolták a kovászdivatot, és csak úgy ontják a kovászosnak nevezett termékeket, amelyek sokkal inkább élesztősek, és ami nagyobb baj, gyorskelesztettek, és csak egy kis minimális kovász lapul meg bennük mutatóban. A kategória elnevezésének szankcionálása már úton van a hírek szerint, addig is nyissuk jól ki a szemünket, hogy valódi kovászossal van-e dolgunk.

Nosalty

Vigyünk bele egy kis pimaszságot – Interjú Molnár Bencével, az...

A hazai gasztronómiai sajtót egy másodperc alatt tarolta le a hír, hogy az akkor huszonnégy éves Molnár Bence, az Essencia sous chefje viszi tovább a több mint harminc éve működő Arany Kaviár konyháját. A Bocuse d’Oron Veres István commis-jaként, és önállóan is induló Molnár Bencét többek között a versenyzés során szerzett tapasztalatokról, a fogások harmóniájáról kérdeztük, de interjúnkból kiderül az is, mit jelent számára ez a két szó: jó étel.

Kormos Lili

Ezt főzheted – 30 étel júniusra, a ti legszebb nyári...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most a júniusi, nyár eleji finomságok következnek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek

30 étel, ami júniusban arra vár, hogy kipróbáld végre

Őrület, de megint itt a nyár, az első hivatalos hónapot, a júniust pedig ezennel meg is nyitjuk, méghozzá a legszebb receptekkel: hekk, kovászos uborka, lecsó, újkrumpli, málna, barack, spenót, zöldborsó, tök, fejtett bab, lesz itt minden, csak választani lesz nagyon nehéz. Nincs mese, listát kell írni azokból a receptekből, amelyeket tutira el fogtok készíteni!