r
Nosalty Logó

Egészben sült aranydurbincs (Tunner-módra)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Egészben sült aranydurbincs (Tunner-módra)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A durbincssütéshez

Összesen 531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A durbincssütéshez

Összesen 1061 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A durbincssütéshez

Összesen 78 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1061 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

A durbincssütéshez

Elkészítés

A durbincssütéshez

  1. A krumplit feltesszük sós vízben főzni, majd amikor már félig megpuhult, leszűrjük és szárazra töröljük. A koktélparadicsomot megmossuk, de a száron hagyjuk a szemeket.
  2. A konyhakész durbincsok bőrét papírtörlővel teljesen szárazra töröljük, hasukat egy kicsit jobban kibontjuk, hogy könnyebb legyen a töltésük. A hasüreget sózzuk, borsozzuk, majd alulra pár szál kakukkfüvet és zsályát helyezünk, erre mehet 2 gerezd fokhagyma, majd 3 karika citrom. Ezt kövesse újabb 2 fokhagyma és a zöldfűszerek.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (hőlégkeveréssel), majd alaposan kiolajozunk egy nagyobb sütőedényt. Sütőrácson is süthetjük a halat, így még ropogósabb lesz a bőre (csak arra figyeljünk, hogy tiszta, alaposan keolajozott rácsot használjunk. Ilyenkor a zöldségek külön sülnek, a hal alatt egy tepsin.) Belefektetjük a két durbincsot, amelyek bőrére további olajat csorgatunk, majd megsózzuk. A krumplit elkeverjük egy tálban sóval és olajjal, majd elrendezzük a halak körül.
  4. A tepsi mehet is a sütőbe, nagyjából 20 perc kell a halaknak, hogy teljesen átsüljenek. Az utolsó 10 percben a paradicsomot is a tepsire tesszük, így nem fog teljesen szétfőni. A 20 perc leteltével felső grillezésre kapcsolunk, és 200 fokon pár perc alatt rápirítunk a halakra.
  5. A durbincsot azon melegében tálaljuk krumplival, paradicsommal, friss zöldsalátával és citrommal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 3661
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 25.

Receptkategóriák

Egészben sült aranydurbincs (Tunner-módra)
Lakos Benedek 269 recept

Az egész halak sütése elsőre mindig ijesztő feladatnak tűnhet, pedig egyáltalán semmi ördöngösség nincs a dologban. Erre engem Tunner Péter barátom tanított meg, akinek apró, dél-pesti, lakótelepi konyhájában játszi könnyedséggel készítettünk ropogós bőrű, omlós húsú durbincsot. Ezt a receptet hoztam most el az oldalra, hogy mások is elsajátíthassák a tökéletes halsütés lépéseit.

Hozzávalók

A durbincssütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek