r
Nosalty Logó

Farkassügérfilé halmártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Farkassügérfilé halmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hal

Szósz

Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hal

Szósz

Összesen 913 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hal

Szósz

Összesen 79 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    271 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3588 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    542 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    7175 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 913 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    629 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Hal

Szósz

Elkészítés

Hal

  1. A halat filézzük ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, csorgassuk rá a citromlevet, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.
  2. Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat és az olívaolajat, majd hevítsük fel, helyezzük bele a bőrével lefelé a halfiléket, majd kezdjük el sütni. Süssük kb. 10 percig, közben pedig folyamatosan locsolgassuk, hogy a halhús átsüljön és a bőre jó ropogós legyen.(sütés közben ne fordítsuk át a filét, mert szétesik)
  3. A halfilét érdemes közvetlenül tálalás előtt sütni, mert ha tovább áll, a ropogósra sült bőre felpuhul.

Szósz

  1. A filézés után visszamaradt húsos csontot a fejjel együtt tegyük egy serpenyőbe, majd öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá egy nagyobb csipet sót, és főzzük kb. 15 percig.
  2. Ezután passzírozzuk át, majd a sűrű hallét tegyük félre, a visszamaradt csontot, szálkát öntsük ki, arra már nem lesz szükség.
  3. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.
  4. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  5. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot és paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kanalazzuk hozzá a sűrített paradicsomot és a Piros Aranyat, majd öntsük fel a hallével, és főzzük kb. 15 percig.
  6. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, keverjük alaposan össze, és főzzük még pár percig, majd turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük.
  7. Közben készítsük el az ízlés szerinti köretet..... pl. túrós csuszát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 349
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Hal

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek