r
Nosalty Logó

Fitt narancsos-étcsokis kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baroness konyhája
Fitt narancsos-étcsokis kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    339.2 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6456.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    3088 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.2 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2449 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1321 micro
Összesen 5418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A Cointreau felébe beáztatjuk a mazsolát és/vagy a vörösáfonyát. A kuglófformát átkenjük 1 evőkanál kókuszzsírral. A narancshéját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A tésztához a vajat, a bourbon vanília- és a narancsvirágkivonatot, a nádcukorral kézi mixerrel kihabosítjuk.
  2. Egyenként beleütjük a tojásokat és azokkal is elkeverjük. Beleöntjük a narancs levét, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, beleszűrjük az aszalványokról a narancslikőrt és hozzáadjuk a sütőport és a barna rizslisztet. Lágyabb nokedli jellegű tésztát kell, hogy kapjunk. Ennek a 2/3 részét belesimítjuk a kuglófformába. Megszórjuk az aszalványokkal. A maradék tésztába beleszitáljuk a karobport és elkeverjük benne.
  3. Ha nagyon kemény lenne, 1-2 evőkanál növényi tejjel lazíthatjuk. Ezt a réteget a fehér tésztára simítjuk. Egy villával körben megforgatjuk a tésztát le-fel és oldalirányban. Ettől lesz szép márványos. 170 fokon 50 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a közepe átsült-e.
  4. A mázhoz mikróban összemelegítjük a maradék narancslikőrt, az apróra tört étcsokoládét és az étolajat. A kihűlt kuglófot bevonjuk a csokimázzal és tetszés szerint díszíthetjük még reszelt citrushéjjal, aszalványokkal, darabos magvakkal. Tálaláskor cukormentes lekvárt kínálhatunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 557
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fitt narancsos-étcsokis kuglóf
Baroness konyhája 89 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.