r
Nosalty Logó

Kelkáposzta-főzelék agglegény módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Kelkáposzta-főzelék agglegény módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
római tál
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Főzés

Összesen 73 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Főzés

Összesen 293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Főzés

Összesen 27 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 73 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2951.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    2406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Főzés

Elkészítés

Főzés

  1. A kelkáposztáról leszedjük a külső leveleket, cikkekre vágjuk, levágjuk a torzsarészt. Nem szükséges felaprítani! A krumplit hámozzuk, daraboljuk. A fokhagymát daraboljuk. A fagyasztott alaplevet felolvasztjuk.
  2. A hideg vízbe áztatott cserépedénybe rakjuk a kelkáposzta-cikkeket, körbeszórjuk a krumplival és a fokhagymával. Az alapléhez keverjük a köleslisztet, a fűszereket és a fűszerpaprikát, összekeverjük, és ráöntjük a zöldségre. Így egyenletesen eloszlik.
  3. A hideg sütőbe tesszük, és 170 C fokon puhára főzzük. Az utolsó 10 percben levesszük a tetőt róla, így állítjuk be a szaft sűrűségét
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7587
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 13.

Ajánló

Köretként is jó, de magában is fogyasztható. A paprika és a kölesliszt szépen besűríti a szaftját. Ínyencek kiegészíthetik a fűszerezést római köménnyel. Ha muszáj bort inni hozzá, akkor egyszerű, alföldi Kékfrankost javaslok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelkáposzta-főzelék agglegény módra
Mikibácsi 42 recept

Feleségem nem szereti a köményt, ha igazi kelkáposztafőzeléket szeretnék enni, akkor magamnak készítem. De egyszerűen! Ne kelljen külön rántást készíteni, ne legyen teli a konyha koszos edénnyel! Ezért cseréptálban készítem, mindent bele, ha elkészült, rögtön tálalható. 

Hozzávalók

Főzés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.