r
Nosalty Logó

Mandulás hattyúk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Mandulás hattyúk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3658 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    242.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1791 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 3658 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 507 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát forró vízbe téve a barna héjától megszabadítjuk. Ha megszáradt, ledaráljuk.
  2. Egy tálba rakjuk a lisztet, a darált mandulát, csipet sót, sütőport, tojássárgáját, porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a hideg margarint.
  3. Összegyúrjuk a hozzávalókat, a kezünk melegétől fog a margarin megpuhulni. Addig gyúrjuk, míg a tészta össze nem áll. Majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe rakjuk.
  4. A hűtőből kivéve lisztezett deszkán kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát. Egy 6 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk, majd félbehajtjuk. Egy éles kés segítségével a félkör egyenes részénél háromnegyed részig bevágjuk a tésztát. Ebből formázzuk meg a nyakat, majd még két bevágást ejtünk, amiből a szárnyakat formázzuk. Egyiket kb. a feléig, másikat egynegyed részig vágjuk. Mindegyik tésztát hattyúvá próbáljuk formázni.
  5. Sütőlapra téve, tojásfehérjével vékonyan lekenjük őket, és kristálycukorral megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőbe téve 10-15 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéból szemeket készítünk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2308
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás hattyúk
Kovács Györgyi 57 recept

Még ünnepek előtt a neten akadtam rá erre a hattyúkra. A recept hozzávalóin változtattam, plusz még úgy gondoltam, mandulát teszek hozzá. Jó döntés volt. Nagyon finom porhanyós, puha tésztám lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk