r
Nosalty Logó

New England-i kagylóleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
New England-i kagylóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    541 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2864.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1623.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 868 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpirítjuk a szalonnadarabokat. Ha ez kész van, kivesszük a zsírból a szalonnát, majd félretesszük.
  2. A szalonna zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
  3. Hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott zellert is, majd felöntjük vízzel, ésfőzni kezdjük.
  4. Amikor megpuhulnak a zellerdarabok, levesszük a fazekat a tűzről, majd összeturmixoljuk a levest (ideális esetben várunk egy kicsit, hogy hűlni tudjon).
  5. Ezt követően visszatesszük a fazekat a tűzre, hozzáadjuk a kagylót, a szalonnát, a babérlevelet és a fűszereket, majdtovább főzzük a levest.
  6. A legvégén hozzáadjuk a kókusztejet, majd alacsony lángon főzzük még 2-3 percig.
  7. Lehet tálalni.
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 11691
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az angol "clam" és a "mussel" szó két különböző kagylófajtát jelent. Az igazi New England-i kagylóleves (New England clam chowder), mint neve is mutatja, clamből készül, az én levesem pedig musselből, de így is nagyon finom. Ha valaki tudja a kagylóknak magyar és/vagy latin nevét (vagy nem lusta a neten kutakodni utána), várom a helyes megfejtéseket. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek