r
Nosalty Logó

Paprikás csirkemellsonka házilag

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Audrey
Paprikás csirkemellsonka házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 53 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5753.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    4472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2093 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 639 kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 129 kcal
  • Legnézettebb receptje

Elkészítés

  1. A csirkemell filéket vágjuk félbe, de ne teljesen, hogy ki tudjuk hajtogatni mint egy könyvet
  2. Először kenjük be mézzel, majd szórjuk meg a sóval, borssal, esetleg egyéb tetszés szerinti fűszerekkel még.
  3. Ezt követően tegyük egy zacskóba pár babérlevél társaságában, így hagyjuk pácolódni legalább egy éjszakára, de akár 1-2 napig is.
  4. Mielőtt megsütnénk, áztassuk hideg vízbe 20 percre, hogy kivonjuk a sok sót.
  5. Törölgessük le róluk a vizet, majd tekerjük össze a két csirkemellet. Tegyük egy sütőzacskóba, amiben próbáljuk meg henger formájúra formázni úgy, hogy mint egy szaloncukrot jó szorosan kössük meg a zacskó két végét vagy gumival rögzítsük. Több recept szerint folpack-ba is lehet tekerni, de akor nem sütni hanem főzni kell (forró vízbe tenni, ismét felforralni, majd elzárni, és fedő alatt hagyni kihűlni kb. 6-7 óra alatt). Szerintem sütve finomabb, nekem az a megoldás nem igazán tetszett.
  6. A sütőzacskóban aztán 40 percig süssük a csirkemellet 180 fokon.
  7. Ezt követően szedjük ki a zacskóból, és pihentessük pár percig, aztán még melegen forgassuk bele a kétféle paprika keverékébe.
  8. Pár órára, de ha lehet egy éjszakára tegyük hűtőbe, majd szeletelhetjük. Nagyon vékony szeletet nem fogunk tudni vágni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 369
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 45565
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 09.

Ajánló

Ha valaki nem akar bajlódni vele ennyit, mert nem számít milyen a formája, akkor egyszerűen a csirkemellet lefedve süsse 40 percig, majd ugyanúgy járjon el. A sütőzacskóba tételkor is fűszerezhetjük a csirkemellet, beleforgathatjuk tetszés szerinti főszerekbe, borsba, fokhagymaporba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Manapság nagyon sokat hallani, hogy milyen egészségtelenek a felvágottak, mert sok zsírt, sót és tartósítószereket tartalmaznak. A felvágottak közül a kedvenceim a csirkemell sonkák, ezért elkezdtem utánajárni, hogy hogyan tudnám ezt elkészíteni saját magamnak egészségesen. A sok recept és megoldást elolvasva, én végül így készítettem, és nem bántam meg nagyon finom lett, de persze más mint a bolti.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!