r
Nosalty Logó

Zöldséglepény tészta nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Zöldséglepény tészta nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lepényhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 331 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lepényhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 1324 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lepényhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 103 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 331 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    915.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    1588 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    4227 micro
Összesen 1324 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    408 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A lepényhez

  1. Főzzük a burgonyát félpuhára, majd hámozzuk meg és karikázzuk fel. Vajazzunk ki egy hőálló tálat, terítsük bele a burgonyát, majd sózzuk meg.
  2. A vajat kis lángon olvasszuk fel, majd fonnyasszuk meg rajta a vékony cikkekre vágott hagymát. Adjuk hozzá a borsót, és pároljuk együtt néhány percig. A paradicsomokat vágjuk félbe.
  3. Simítsuk a hagymás-borsós keveréket a burgonyára. Keverjük habosra a tojást a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk meg, ízesítsük egy csipet szerecsendióval, majd öntsük az egészet a borsós burgonyára. Helyezzük rá a paradicsomokat is tetszés szerint.
  4. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9233
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Ajánló

Mielőtt a hagymás-borsós keveréket a krumplira simítanánk, megszórhatjuk reszelt, füstölt sajttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséglepény tészta nélkül
Csutak Enikő 82 recept

Sajnos egyre többen küzdenek ételallergiával. Sokak számára minden, ami lisztet tartalmaz, a tiltólistán szerepel. A lisztes tésztaalap nélkül igazi gluténmentes finomság válhat egy hagyományos quiche-ből. ...és függetlenül attól, hogy nem vagyok lisztérzékeny, amikor a párom a Blikk Nők Konyha magazin által megihletve, ezzel a gyönyörűen finom fogással várt haza vacsorára, mondanom sem kell, hogy mennyire jólesett belőle falatozni egy hosszú, fárasztó nap után.

Hozzávalók

A lepényhez

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek