8 étel, amit csokiba mártanak, ezért nem tűnnek túl étvágygerjesztőnek

Csokival nem lehet elrontani semmit. Vagy mégis? Ilyen fura kombinációkat még biztosan nem láttál.

1. Hínár

Főleg az ázsiai boltokban lehet vele találkozni. Állítólag nem olyan rossz. A hínár alapvetően ropogós, sós, ezt édesíti meg a csokoládé bele. Azért nem lehet rosszabb, mint a csokis fagylaltba mártott sült krumpli.

2. Rovarok

Tücsök, bogár vagy skorpió, teljesen mindegy, csokiba mártják mindegyiket. Ezeket az ínyencségeket is az kelet-ázsiai boltokban lehet kapni. Talán annyiból jó lehet, hogy a csoki legalább elveszi a rovarok ízét.

3. Csemege uborka

Ez nem is annyira újdonság, mint amennyire annak látszik. Korábban a Heinz konzerv és szósz gyártó cég is kísérletezett a bevont uborkával. Egyáltalán nem meglepő, hogy az amcsik rajonganak a csokis ubiért, hiszen az Egyesült Államokban már lassan a kerítés is csemege uborkából van.

4. Bacon

Az uborka után ne lepődjünk meg a baconön sem, mivel ez is közkedvelt amerikai étel, amivel vodkát, muffint vagy nyalókat is ízesítenek. A csokival leöntött sült bacon ezek után, nem is olyan nagy cucc. Ráadásul még finom is.

5. Hagyma

Ez sem vicc. A csokiba mártott alma után itt a csokis hagyma is. A fogást Philadelphiában lehet kapni. Nem szeretnénk megkóstolni...

6. Jalapeno

Csilis csokiról már hallottunk, de csokiba mártott csiliről még nem. A fenti fotón látható jalapeno paprikák azért nem lehetnek rosszak a csokival, de azért maradjunk a jó öreg, sajttal töltött jalapeno poppersnél.

7. Csicseriborsó

Ez nem is lehet annyira szörnyű. Ha van csokiba mártott mandula, pisztácia, mogyoró, akkor csicseriborsó miért ne lehetne. Ide vele!

8. Tintahal

Milyen jó is a tenger mellett a frissen sült tintahalkarikákat ropogtatni, vagy egy jó tésztával és más tenger gyümölcseivel elfogyasztani. Ellenben ez a hawaii édesség nem lehet valami jó, bár a sziget lakói oda vannak érte. Ti megkóstolnátok?

Ezeket olvastad már?

via Foodbeast

Nyitókép: 7 Deadly

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek