Búzadara

Búzadara

Leírás

A búzalisztnél durvábbra őrölt gabona, a búza magbelsőjének nagy szemcsés őrleménye, más néven gríz. Ahogy a lisztnek is, a búzadarának is létezik teljes kiőrlésű változata. Édességekhez, levesekhez, tésztákhoz használatos.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, sötét, hűvös helyen.

100g Búzadara

fehérjetartalom

12.68 g

zsírtartalom

0.704 g

szénhidráttartalom

72.83 g

víztartalom

12.67 g

gramm búzadara?

Top ásványi anyagok

Foszfor

136 mg

Magnézium

47 mg

Kalcium

17 mg

Vas

1.23 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.103 g

Niacin - B3 vitamin

3.31 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.58 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.28 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.68 g

Zsír

telített zsírsav

0.15 g

egyszeresen telített zsírsav

0.124 g

többszörösen telített zsírsav

0.43 g

ásványi anyagok

Kalcium

17 mg

Vas

1.23 mg

Magnézium

47 mg

Foszfor

136 mg

Nátrium

1 mg

Cink

1.05 mg

Réz

0.189 mg

Mangán

0.619 mg

szénhidrát

rost

3.9 g

víz

12.67 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.28 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.08 mg

Niacin - B3 vitamin

3.31 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.58 mg

Folát

72 µg

B6 vitamin

0.103 g

1431 találat

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek