Citrombors

Citrombors

Leírás

A citrombors egy fűszerkeverék; főbb összetevői a citromhéj és a feketebors. Otthon is könnyen előállítható: 1 citrom finomra reszelt héját keverjük össze egy evőkanál durvára őrölt feketeborssal, majd hagyjuk száradni 4 órán keresztül, és kész. Ajánlatos kisebb mennyiségeket előállítani, mert idővel elveszíti aromáját. Az ínyencek változatosabbá is tehetik fűszerkeveréküket, citromfű, fokhagyma, paprika vagy kakukkfű hozzáadásával. Elsősorban halételekhez ajánlják, de a sültcsirkével és a spenóttal is jól harmonizál (pl. spenótos lasagne). Édességekben is előfordulhat, de egy egyszerű és finom sajtos kenyérre is szórható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Eredeti csomagolásban vagy szóródobozban, száraz helyen.

100g Citrombors

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm citrombors?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.