Sertészsír

Sertészsír

Leírás

Főzéshez használatos állati zsiradék. A magyar konyhában a sertészsír használata jellemző, melyet a szalonna kiolvasztásával nyernek. Egyre kevesebben főznek zsírral, vannak viszont bizonyos ételek, melyek elképzelhetetlenek nélküle. A sertészsír mellett jelentős szereppel a liba-és kacsazsír bír, elsődlegesen a francia konyhában.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

100g Sertészsír

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

95095.5 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm sertészsír?

Top ásványi anyagok

Cink

0.11 mg

Szelén

0.2 µg

Top vitaminok

Kolin

49.7 mg

E vitamin

0.6 mg

D vitamin

102 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

39.2 g

egyszeresen telített zsírsav

45.1 g

többszörösen telített zsírsav

11.2 g

koleszterin

95 g

ásványi anyagok

Cink

0.11 mg

Szelén

0.2 µg

szénhidrát

vitaminok

Kolin

49.7 mg

E vitamin

0.6 mg

D vitamin

102 µg

2010 találat

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek