Szárított natúr zöldségkeverék

Szárított natúr zöldségkeverék

Leírás

Gyermekkorom emlékeiben él, amikor édesanyám fáradságos munkával húsdarálon ledarált különféle zöldségeket és sóval elkeverve kisebb üvegekbe ezt kiporciózta. Ez volt akkoriban a mi ételízesítőnk . Később fekete importból érkezett az igazi ,eredeti szárított Vegeta az akkori Jugoszláviából. Azóta sok víz lefojt a Dunán és különbféle márkájú ételízesítőket lehet ma megvásárolni. Manapság azt tapasztalom,hogy egyre több bennük a sótartalom, mint kellene. Létezik egy olyan zöldségkeverék ami teljesen sómentes, de mégis kiemeli az étel valódi ízét. Reformboltokban keressük elsősorban, de már láttam hipermarketek polcain a biotermékek között. Összetevők: sárgarépa, pasztinák, fehérrépa, zeller, póréhagyma, petrezselyem és vöröshagyma. Felhasználhatjuk levesekhez ízesítéséhez és a rizs fűszerezésére.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó edényben.

100g Szárított natúr zöldségkeverék

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm szárított natúr zöldségkeverék?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

5 nap és 11 gasztrohely Cipruson, ha az egész szigetet...

A Földközi-tenger megannyi különböző élménnyel várja az utazókat Gibraltártól-Bejrútig – azonban, ha a nyaralás tervezése közben épp Ciprus szigetére bökünk az ujjunkkal, készüljünk fel egy olyan kalandra, ami egészen biztosan emlékezetes nyomot hagy majd a fotóalbumban…és persze az ízlelőbimbókon is.

Lakos Benedek

Gilda: egy falat sós, fűszeres, bársonyos csoda fogpiszkálón

A Gilda pintxo egy híres és ízletes tapas vagy pintxo, amely a spanyol baszk konyha egyik jellegzetessége. Ezt a falatot általában egy fogpiszkálóra húzzák, és három alapvető összetevőből áll: zöld olívabogyóból, sós szardellafiléből és csípős zöld paprikából (utóbbi általában ecetes jalapeno vagy guindilla). Ezek az összetevők ötvözik a sós, savanykás és csípős ízeket, ami rendkívül ízletes kombinációt eredményez.

Hering András

További cikkek