r
Nosalty Logó

Áfonyás-fehér csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás-fehér csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5356.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    1532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 3112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a citromhéjjal.
  2. Egy másik tálban a puha vajat, a tojást és a cukrot összekeverjük, habosítjuk.
  3. Összekeverjük a lisztes és a vajas részt, majd hozzáadjuk - és keverjük a kefírt.
  4. Az áfonyaszemeket hozzáadjuk, egy fakanállal belekeverjük. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, azt fagyosan, lisztbe hempergetve adjuk hozzá.
  5. A muffinsütőt enyhén kiolajozzuk, kibéleljük a papírokkal.
  6. A tésztával félig töltjük a mélyedéseket, beleteszünk mindegyikbe egy darabka csokit, majd újabb evőkanálnyi tésztával fedjük.
  7. A maradék tésztát elosztjuk a 12 mélyedés tetején.
  8. Közepes melegen készre sütjük.
  9. A csokit használhatjuk úgy is, hogy felolvasztjuk, majd a tésztába keverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14021
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy időben sokszor készítettem muffint. Ez a tészta bármilyen gyümölcs hozzáadását jól tűri, még szőlőszemekkel is finom. Mostanság ritkábban készül muffin, mert nem olyan régen sikerült egy esküvőre 180 darabot készíteni, így annyira nem lelkesít a muffinsütő látványa :). Muffint sütni kezdőknek is ajánlott, valóban könnyű téma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.