r
Nosalty Logó

Carbonara Barilla konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Barilla
Carbonara Barilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2568 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 642 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1064 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6179.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    2312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    994 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 2568 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 372 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit bő sós vízben al dentére főzzük.
  2. Közben a bacont csíkokra vágjuk, és kis lángon zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk.
  3. Keverjük össze a tojássárgáját a pecorino sajttal, és adjunk hozzá két kanál tésztafőzővizet.
  4. Az al dentére főtt tésztát szűrjük le, és adjuk hozzá a baconhöz.
  5. Forgassuk át, majd adjuk hozzá a tojássárgát, és tegyünk hozzá még egy evőkanál főzővizet, hogy megfelelően krémes állagot érjünk el.
  6. Tálaláskor pecorinoval megszórjuk, és frissen őrölt borsot szórunk rá.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 326
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 33029
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Carbonara Barilla konyhájából
Barilla 60 recept

A carbonara keletkezéséről sok legenda kering. Egyesek úgy tartják, hogy  a II. világháború alatt fejlesztették ki, az amerikai katonák által kapott alapanyagokból (tojás és bacon) készített "mártást" tésztával és parmezánnal turbózták. Egy másik elmélet szerint ősi római ételről van szó, ami "cacio e ova" vagyis sajt és tojás néven futó tésztaétel volt, a carbonara nevet pedig arról kapta, hogy a szénégetők készítették leggyakrabban. Eszerint a teória szerint is benne van az amerikaiak keze a buliban: a bacont ők kérték bele extra alapanyagként, mikor a háború után olasz földön állomásoztak. A harmadik teória hívői azt állítják, hogy az ételnek semmi köze sem az amerikaiakhoz, sem a szénégetőkhöz: a carbonara elnevezés onnan ered, hogy a frissen őrölt bors a szénporhoz volt hasonlatos a krémes, fehér szószon. Talán mindegy is, hogy mi az igazság, amíg 10 perc alatt elkészíthetjük az egyik legfinomabb olasz tésztát. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek