r
Nosalty Logó

Cheddar scones

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Cheddar scones
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2573 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9242.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2217 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    2316 mg
  • Nátrium
    4413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2573 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. Dolgozhatunk kézzel-spatulával, vagy ha gyorsak szeretnénk lenni, használhatunk késes robotgépet.
  2. A tojást a tejjel felverjük és pár kanállal félreteszünk a sütés előtti lekenéshez. A száraz hozzávalókhoz hozzádolgozzuk először a felkockázott vajat, majd a tejes tojást és a reszelt cheddart is (kb. a negyedét ebből tegyünk félre a pogácsák tetejére).
  3. A kész tésztát dolgozzunk össze, majd enyhén lisztes felületen nyújtsuk 2-2.5 centiméter vékonyra, végül pogácsaszaggatóval (vagy söröspohár szájával) formázzuk meg a pogácsákat.
  4. A sajtos scone-okat sorakoztassuk sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le a tejes tojással, majd szórjuk meg reszelt cheddarral.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt süssük meg őket. Önmagukban is mennyei finomak és szaftosak a sós pogácsafélék, de félbeszelve és vajjal-tojással-sonkával is mennyei lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 159
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 04.

Receptkategóriák

Cheddar scones
Rosanics Petra 316 recept

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna lehet, de akár reggelire is fogyaszthatjuk pékáruként - ennél jobb napindítást nehéz elképzelni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek