r
Nosalty Logó

Csirkemell fehérboros-tejszínes mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csirkemell fehérboros-tejszínes mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A mártáshoz

Összesen 513 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A mártáshoz

Összesen 2048 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemellhez

A mártáshoz

Összesen 125 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 513 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3953 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2239 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1320 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6048 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 2048 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A mártáshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk-borsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
  2. Egy serpenyőben a vajat felmelegítjük, a húst a hagymával és a sárgarépával együtt a vajban megpirítjuk. Húslevessel és borral felöntjük.
  3. Lefedve, lassú tűzön, kb. 30 perc alatt puhára dinszteljük. A csirkemelleket kivesszük.
  4. A mártáshoz a megmaradt főzőlevet paszírozzuk, a tejszínnel felöntjük, és kb 10 percig főzzük. Sóval és Cayenn borssal ízesitjük.
  5. A gombát vajban megpirítjuk, és a szószba tesszük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 393
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 55991
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes, gyors vacsora.

Hozzávalók

A csirkemellhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek