r
Nosalty Logó

Egyszerű citromkrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Egyszerű citromkrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Citromkrém

Hab

Összesen 1073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Citromkrém

Hab

Összesen 5367 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Citromkrém

Hab

Összesen 289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 1073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    286.3 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5875.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1260 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    2258 mg
  • Nátrium
    2008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.8 g
  • Cukor
    547 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2710 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2231 micro
Összesen 5367 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Citromkrém

Hab

Elkészítés

Piskóta

  1. Az alap piskótát elkészítjük és egy kerek 20cm átmérőjű tortaformában megsütjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájákat és a cukrot habosra, fehéredésig keverjük kézi mixerrel vagy keverőgéppel. A lisztet és a sütőport valamint az étkezési keményítőt összekeverjük és átszitálva a habos tojássárgájához adjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Először 1-2 kanál habbal fellazítjuk a lisztes tojássárgáját, majd szép fokozatosan beledolgozzuk a hab többi részét, lehetőleg ne nagyon törjük össze a habot, de ne maradjon a masszában lisztcsomó. Ízlés szerint hozzáadjuk a narancs vagy citromhéjat.
  3. Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában 180 fokon sütjük. Nem szabad kinyitni a sütőt. Amikor látjuk, hogy szép világos barna, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Amennyiben a közepe még ragadós egy alufóliával letakarjuk és süssük még pár percig. Folyamatosan figyelni kell. Közben elkészítjük a citromkrémet.
  4. A piskótát a sütés után 3 részre vágjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A tortaformában rétegezzük a piskótát és a krémet, a tetejét piskótával zárjuk, amire már nem kell krém. Tegyük be a hűtőbe legalább 2 órára. Amikor szépen összeállt, készítsük el a habot a tetejére.

Citromkrém

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Vízgőz felett sűrűre főzzük, majd a gőzről levéve hozzákeverjük a kockázott hideg vajat. Alaposan elkeverjük, majd mehet a hűtőbe legalább 2 órára, amíg kihűl és sűrű krém lesz belőle.

Hab

  1. A cukrot 2 - 3 ek. vízzel vízgőz felett olvasszuk fel, ne maradjanak benne kristályszemek és picit gyöngyözzön. Közben a tojások fehérjét géppel kezdjük el habosítani, amikor már kifehéredett és kezd hab állagú lenni csurgassuk hozzá a folyékony cukrot és magas fokozaton keverjük, amíg ki nem hűl és kemény habot nem kapunk.
  2. Ezt a habot szépen simítsuk a torta köré, középen kicsit képezzünk belőle kúpos alakot, majd zsebsárkánnyal picit barnítsuk meg a habot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1343
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 06.

Receptkategóriák

Egyszerű citromkrémtorta
Happygirlkitchen 57 recept

Hozzávalók

Piskóta

Citromkrém

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek