r
Nosalty Logó

Erdélyi tokány

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Erdélyi tokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1964 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1737 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 491 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3617.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1979 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1964 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    477 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhalapockát megmossuk, és 1cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk.
  2. A feldarabolt szalonnát zsírjára sütjük, kivesszük, félretesszük. A zsírban megpirítjukaz apróra vágott hagymát, majd ugyancsak az apróra vágott fokhagymát.
  3. Felöntjük a borral, beletesszük a paradicsompürét, és folyamatosan keverve néhány percig főzzük.
  4. Belerakjuk a húst, sót, (óvatosan) majoránnát, borsot és a 2 db paprikát felkarikázva. Lefedve pároljuk, időnként megkeverjük, és ha a hús zsírjára lesült, kevés vizet öntünk alá. Ha a hús megfőtt, hozzáadjuk a sült szalonnát.
  5. Ezzel pár percig főzzük, sűrű lével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 464
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 151
  • Össznézettség: 138763
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 05.

Ajánló

Tarhonyával, puliszkával, rizzsel tálalhatjuk. Savanyúságot kínálunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A marhahúst is szeretjük, sokféleképpen lehet elkészíteni. Ezt az ősi magyar ételt pörkölthöz hasonlóan, de őrölt pirospaprika nélkül készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek