r
Nosalty Logó

Fehérpecsenye oroszosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Fehérpecsenye oroszosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 821 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3289 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 821 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.9 g

Zsír

  • Összesen
    246.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5484 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    2187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 3289 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, a szalonnát és az uborkát kockára vágjuk.
  2. A húst forró sütőben megpirítjuk.
  3. Olajat öntünk egy mélyebb lábasba, rátesszük a húst.
  4. Mellétesszük a hagymát, szalonnát, uborkát, a leveskockát, majd borsot darálunk rá.
  5. Vizet öntünk rá és lefedve pároljuk, míg a hús meg nem puhul. A vizet néha pótoljuk.
  6. Amikor a hús puha, kiemeljük, szeleteljük.
  7. A lábasban maradt hagymás-szalonnás-uborkás léhez hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk. A szeletelt húsra merjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 62480
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 26.

Ajánló

Felsálból is készíthető, akkor a szeletelt húst elősütés nélkül pároljuk.   Kifőtt tészta illik hozzá (nálam ma: laskatészta), és illatos, száraz fehérbor. Ebédkor könnyebb: Irsai; vacsorakor lehet testesebb: Furmint.  (Azért a biztonság kedvéért konzultáljunk a szomeliével :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérpecsenye oroszosan
Harmathy Ildikó 313 recept

Igaz, hogy nem készül el gyorsan, de sok tennivaló nincs ezzel az igen jóízű húsétellel, csendben elrotyog magában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 módszer, hogy okosan újrahasznosítsd a régi ruháidat

Alapvetően évente egyszer érdemes átnézni a gardróbunkat, hogy ne legyen tele felesleges darabokkal: így helyet csinálhatunk az új ruháknak, és sokkal rendezettebb lehet a ruhásszekrényünk is. De mit csináljunk azokkal a farmerekkel, pólókkal és társaikkal, amiket ilyenkor kiszelektálunk?

Szabó Anna

További cikkek