r
Nosalty Logó

Házi kolbász és szalámi

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jolán
Házi kolbász és szalámi
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3839 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 46063 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    196.2 g

Zsír

  • Összesen
    325.1 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14939.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2222 mg
  • Nátrium
    12020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    7639 micro
  • β-crypt
    1806 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5538 micro
Összesen 3839 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2354.9 g

Zsír

  • Összesen
    3900.7 g
  • Telített zsírsav
    1375 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1767 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    568 g
  • Koleszterin
    9900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179270 g
  • Cink
    223 mg
  • Szelén
    2093 mg
  • Kálcium
    2939 mg
  • Vas
    165 mg
  • Magnézium
    2907 mg
  • Foszfor
    26668 mg
  • Nátrium
    144246 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    144 mg

VÍZ

  • Összesen
    7956.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    9248 micro
  • B6 vitamin:
    65 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    134 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    1800 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    67 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    781 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    7207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    2086 micro
  • β-karotin
    91662 micro
  • β-crypt
    21667 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    66461 micro
Összesen 46063 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst és szalonnát jól összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát, szegfűborsot, szerecsendiót. Jó alaposan összegyúrjuk. Ez kb. 20 percet vesz igénybe. Addig kell keverni, míg elválik a kezünktől.
  3. Most adjuk hozzá a pirospaprikát, és ezzel is alaposan átgyúrjuk.
  4. Rászórjuk a 1,5 ek cukort, és ezzel is átkeverjük.
  5. Tölthetjük. Ügyelni kell rá, hogy jó kemény legyen a szalámink és a kolbászunk!
  6. Töltés után célszerű tűvel megszúrni a levegős részeket, és fellógatva 1 napot hűvös, szellős helyen tárolni a füstölés előtt.
  7. A füstölést akác fűrészporral kell végezni.
  8. Kolbászt 2 napig, szalámit 3 napig tartjuk hideg füstön.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 115427
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Ajánló

"Kezdőknek is ajánljuk!"

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly készítettünk először kolbászt és szalámit. Előtte nagyon sokat kurkásztunk a neten... Hát volt mindenféle, de mi szerettünk volna egy kicsit "különlegesebbet", mint a bors, só, paprika, fokhagyma. Szerencsére van egy nagyszerű hentesünk, aki nagyon jól ledarálta a hozzávalókat, így már csak be kellett keverni. Azért döntöttünk a comb mellett, mert jobb hús, mint a lapocka. Nincsenek inak benne, ami minket kimondottan zavar egy kolbászban. Árban nem sokkal drágább, és "prémium" minőségű kolbászt, szalámit készítettünk belőle. A fűszerek pedig nagyon összehozták az ízeket, :-) Nehéz itt adagot írni... Hiszen ez az adag tavaszig kitart.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.