r
Nosalty Logó

Húsvéti répás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Húsvéti répás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 9343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    2324 micro
  • β-karotin
    5623 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 2337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    611.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    228 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    1453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5178.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2248 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    879.1 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3749 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1482 micro
  • α-karotin
    9294 micro
  • β-karotin
    22491 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2363 micro
Összesen 9343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összeforgatjuk a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, gyömbért, narancshéjat és az apróra zúzott, de azért darabos pekándiót.
  2. Egy sajtreszelőn finomra reszeljük a sárgarépát, nem kell kinyomni a levét!
  3. Közben a tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk az olajat és azzal is simára keverjük.
  4. Ezután 3-4 adagban mehet bele a lisztes keverék jól eldolgozzuk benne, legvégül eldolgozzuk benne a reszelt sárgarépát is!
  5. Sütőpapírral kibélelünk egy 30x40 cm-s tepsit, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát, ezután egy 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  6. Ha elkészült, hűlni hagyjuk!
  7. A kíhűlt lapot ketté vágjuk, majd az így kapott két lapot lapjában óvatosan kettévágjuk.
  8. Csomómentesre keverjük a tojásokat a kétféle cukorral a narancs levével és reszelt héjával valamint a keményítővel, közben a tejet felmelegítjük, majd a tojásos keverékhez adjuk folyamatos keverés közben.
  9. Az így előkészített masszát visszatesszük a tűzre és folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, végül beledolgozzuk 2-3 adagban a vajat, ezután levesszük a tűzről és átöntjük egy tálba, lefedjük és teljesen kihűtjük.
  10. A mascarponét a tejszínnel habbá verjük, majd adagonként beledolgozzuk a közben lehűlt narancsos krémet, szép selymes krémmé keverjük, 3 részre osztjuk úgy, hogy a tetejére is maradjon kb. 10 dkg belőle.
  11. Egy tálcára tesszük az első lapot, rákenjük a krém egyharmadát, majd így betöltjük a többi lapot is. Végül a tetejére kenjük a maradék krémet, folpackkal lefedjük és egy éjszakára hidegre tesszük.
  12. A grillázshoz a cukrot karamellizáljuk, majd a diós keverékre öntjük, ha teljesen kíhűlt, egy aprítógépben összezúzzuk, másnap befedjük vele a süteményünket! Ízlés szerint díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 93
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 12.

Receptkategóriák

Húsvéti répás süti
Katharosz 499 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek