r
Nosalty Logó

Krémes spárgarakottas citromos zsemlemorzsával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Krémes spárgarakottas citromos zsemlemorzsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5285.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    2010 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    791 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 2007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. Egy sütőedényt kenjünk ki olívaolajjal vagy vajjal.
  2. Törjük le a spárgák fás szárait/végéit. Helyezzük őket középre rendezve a tepsibe. Egy mozsárban zúzzunk össze 3 gerezd fokhagymát. Reszeljük le a Gruyère sajtot egy reszelő nagy lyukain.
  3. 1 közepes citrom héját egy közepes tálba finomra reszeljük; tegyük félre a citromot más étel vagy ital felhasználásra. Adjunk hozzá a reszelt citromhéjhoz a pankomorzsát és egy pici sót. Keverjük össze.
  4. Olvasszunk fel 5 evőkanál sótlan vajat egy közepes serpenyőben, közepes lángon. Tegyünk 2 evőkanál zsemlemorzsás-citromhéjjas keveréket a vajhoz, keverjük össze.
  5. Adjuk hozzá a fokhagymát is, és közepes lángon pirítsuk körülbelül 30 másodpercig, amíg megpuhul és illatos lesz. Megszórjuk 2 evőkanál liszttel, és folyamatosan kevergetve 1 percig pirítjuk a lisztes alapot. Folyamatos keverés közben lassan öntsük hozzá a tejet, és keverjük simára, amíg a liszttől besűrűsödik. Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett forraljuk fel teljesen.
  6. Adjuk hozzá a Gruyère-t, 1 teáskanál dijoni mustárt, pici sót, frissen őrölt fekete borsot és egy csipet frissen reszelt vagy őrölt szerecsendiót, és addig keverjük, amíg a sajt elolvad és a szósz fel nem forr. Kóstoljuk meg és ízlés szerint ízesítsük még több sóval.
  7. A szószt egyenletesen öntsük a spárga közepére. Megszórjuk a citromos pankomorzsa keverékkel.
  8. Körülbelül 15 percig sütjük, amíg a spárga puha és élénkzöld nem lesz, a szósz pedig bugyborékol. Tálalás előtt hagyjuk hűlni 5 percig.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 422
  • Össznézettség: 1704
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 07.

Ajánló

Mit tálaljunk rakott spárgával? Ez a rakott spárgás köret könnyen tálalható bármihez, amit egy hétvégi vacsorához készítesz, és mégis elég különlegesnek tűnik ahhoz is, hogy helyet foglaljon az ünnepi asztalon. Remek partner minden főételhez: húsokhoz, halakhoz vagy további sült zöldségekhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes spárgarakottas citromos zsemlemorzsával
Hering András 166 recept

Minden klasszikus kényelemmel rendelkezik, ami egy krémes, sajtos rakottól elvárható. A csavar (amely egyébként frissen kordában tartja) a rengeteg citromhéj a ropogós zsemlemorzsa az önteten, hogy egy vibráló ízvilágot kapjon, amely jól játszik krémes Gruyère sajtszósszal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek