r
Nosalty Logó

Lencsebolognai

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Lencsebolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4245 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    2636 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2556 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1677 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25423 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 1810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    785 micro
  • β-karotin
    1897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát meghámozzuk és a zellerrel együtt kisebb darabokra szeljük. Egy aprítóba külön mindkét zöldséget összedaráljuk, majd félretesszük.
  2. Egy magasabb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk az aprított sárgarépát és a zellert, és tovább pirítjuk őket együtt.
  4. Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, és már egy kicsit összeestek, rájuk önthetjük a vörösbort. Együtt főzzük őket, míg a vörösbor el nem fő.
  5. Következik a passzírozott paradicsom, amit egyből követnek a fűszerek; a rozmaring, a kakukkfű, az oregánó és persze egy kis bazsalikom. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és addig rottyantjuk a ragut, amíg be nem sűrűsödik.
  6. Utolsóként kerül bele a főtt lencse, amit szépen hozzákeverünk a raguhoz, és 10 percig összefőzünk vele. Ha időközben elfőtt a lé, pótolhatjuk egy kevés vízzel.
  7. Az elkészült lencsés ragu mellé spagetti tésztát főzünk, tálaljuk sörélesztő pehellyel, vékonyra vágott szárzellerrel és parmezán stílusú növényi sajttal megszórva.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 10550
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 15.

Receptkategóriák

Lencsebolognai
Nosalty vegán 137 recept

Erre a lencsére még azok is ránéznek, akik nem húsmentesen étkeznek! A klasszikus bolognai ragu zöldséges változatának titka a lencse, ami a darált húshoz hasonló állagot kölcsönöz az ételnek. Csupán ezt az egy hozzávalót cseréltük ki, a többi mehet a megszokott módon: zöldségek, vörösbor, passata és persze a jellegzetes olasz fűszerek. Húsmentességéből adódóan elkészíthetjük teljesen vegánként növényi sajttal, vagy vegaként parmezánnal teleszórva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek