r
Nosalty Logó

Omlós kacsacomb vele sült almával, köményes burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Omlós kacsacomb vele sült almával, köményes burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kacsacomb

burgonyapüré

Összesen 995 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kacsacomb

burgonyapüré

Összesen 5969 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kacsacomb

burgonyapüré

Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 995 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    511.5 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    241 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8397.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    5476 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1762.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 5969 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

kacsacomb

burgonyapüré

Elkészítés

kacsacomb

  1. Tisztítás, majd mosás után töröljük a combokat jó szárazra. Sóval, borssal dörzsöljük jól be. Egy tepsit 2 evőkanál zsírral kenjünk ki, és szeleteljük rá a lila hagymákat. Fektessük rá a combokat. Rozmaringgal, kakukkfűvel szórjuk be a húsokat. Szeleteljük mellé az almákat, és a fokhagymát kisebbre vágva szórjuk rá.
  2. A maradék egy evőkanál zsírt kenjük a combokra. Fedjük le alufóliával, és 170 fokon kb. 1 óra 30 percig sütjük. Majd levesszük a fóliát, és ropogósra pirítjuk.
  3. Burgonyapürével, a sült almával és esetleg savanyú káposztával tálaljuk. Jó étvágyat!!

burgonyapüré

  1. A krumplikat főzzük meg, törjük össze, a sót, a margarint és a tejet hozzátéve kavargatás közben főzzük össze. Szórjunk rá kevés őrölt köményt. Jól keverjük ki!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7891
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony közeledtével sokan választják a kacsahúst. Mi is szeretjük a kívül ropogós, belül omlós sült kacsacombot, és így almával külön finom ízvilág kerekedik ki belőle!!! :-))))

Hozzávalók

kacsacomb

burgonyapüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek