r
Nosalty Logó

Rakott fodros kel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Rakott fodros kel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1756 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 439 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5301 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    3199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1756 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fodros kel leveleket megmossuk, és salátacentrifugával alaposan lecsöpögtetjük róla a vizet. A levélnyeleket kb. 0,5 cm-es darabokra, a leveleket 1-2 cm-es laskára vágjuk.
  2. A krumplit és a lilahagymát meghámozzuk, és 3-4 mm-es karikákra vágjuk.
  3. A fokhagymagerezdeket finomra reszeljük, és a fűszerekkel együtt elkeverjük a tejszínnel, tejföllel, tejjel és tojással.
  4. Egy kisebb tepsit, vagy jénai tálat alaposan kivajazunk, és a kel felét az aljára terítjük. Erre tesszük a lilahagyma karikákat, majd sorban a krumpli karikákat. A zabpelyhet egyenletesen a krumpli tetejére szórjuk, majd az egészet beborítjuk a maradék kellel.
  5. Nyakon öntjük a fűszeres tejes-tejszínes-tejfölös-tojásos keverékkel és a maradék vajata tetejére kockázzuk.
  6. Alufóliával letakarva, közepesen meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
  7. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 29036
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott fodros kel
ze(n)derta 188 recept

Amióta megjelent a piacon a fodros kel, nem múlik el úgy szombat, hogy ne hoznék haza egy gyönyörű csokrot belőle. Persze igyekszem mindig valami újat kitalálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek