r
Nosalty Logó

Sodóval töltött aranygaluska-batyuk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Sodóval töltött aranygaluska-batyuk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A sodós töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 1067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A sodós töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 6390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A sodós töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    382.6 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4407.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 6390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sodós töltelékhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy nagy tálban elkeverjük a sóval. A langyos tejbe teszünk a cukorból, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A vajat felolvasztjuk, a tojást pedig felverjük egy kis tálban. Az összes hozzávalót a liszthez adjuk, majd összedolgozzuk.
  2. Lisztezett felületen nagyjából 10 percig gyúrjuk, amíg feszes, fényes és sima nem lesz a felülete. Letakarva duplájára kelesztjük egy meleg helyen.

A sodós töltelékhez

  1. A pudingot megfőzzük a csomagolás utasításai szerint. Egy tálba öntjük, majd a felületére frissentartó fóliát nyomunk, hogy ne képződjön rajta bőr. Teljesen kihűtjük, majd, ha lehűlt, elkeverjük, és habzsákba töltjük.

Az összeállításhoz

  1. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és lisztezett felületen nagyjából 1 cm vastagra nyújtjuk. 5-6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle, majd minden kör közepére nyomunk egy teáskanálnyi pudingot.
  2. A kör széleit összecsípjük, és lezárjuk a batyut (ez a lezárt rész néz majd lefelé a tepsin). A kis golyóbisokat megmártjuk az olvasztott vajban, majd beleforgatjuk a cukros darált dióba.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a batyukat, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Kicsit hagyjuk hűlni, de langyosan már tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 3125
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 17.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Sodóval töltött aranygaluska-batyuk
Lakos Benedek 268 recept

Vannak olyan édességek, amelyek elmaradhatatlan kísérőkkel járnak: az aranygaluska például nem lenne ugyanaz a kötelező vaníliasodó nélkül. A diós kelt tészta örökké együtt akar lenni a krémmel, ezért létrehoztam egy receptet, amelyben soha többé nem kell elválniuk egymástól.

Hozzávalók

A tésztához

A sodós töltelékhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek