r
Nosalty Logó

Spárgás-baconös tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Spárgás-baconös tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1884 micro
Összesen 842 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    375 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1509 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    2536 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7534 micro
Összesen 3364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, helyezzük a rácsot a sütő közepére.
  2. A baconszeleteket egy olívaolajjal kikent tepsire helyezzük. Süssük addig, amíg a szélei kezdenek ropogósak lenni, körülbelül 6 percig. Közben egy nagy fazék vizet felforralunk.
  3. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és egy fogó segítségével fordítsuk meg a baconszeleteket, és helyezzük őket egymás mellé, hogy a tepsi nagyobb része felszabaduljon. Tegyük az ujjnyi nagyságú spárgadarabokat a tepsi üres harmadára. Dobjuk őket a kiolvasztott szalonnazsírba, ízesítsük sóval, és rendezzük el őket. Süssük addig, amíg a szalonna nagyon ropogós, a spárga pedig sötétzöld (enyhén ráncos) nem lesz, nagyjából 7-8 perc alatt.
  4. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és tegyük át a bacont egy papírtörlővel bélelt tányérra, hogy lecsepegjen. A spárgát a tepsiben hagyjuk. Amíg a spárga tovább sül, főzzük ki a tésztát.
  5. Adjuk hozzá a tésztát a vízhez, mérsékeljük a hőt közepesen magasra, és főzzük puhára 11-13 perc alatt. A tésztát leszűrjük, és az üres edényt közepes lángon visszatesszük a hőforrásunkra.
  6. A vajat felolvasztjuk az edényben, majd hozzáadjuk a tárkonyt. Keverjük hozzá a lisztet, és hagyjuk pirulni folyamatos kevergetés közben, amíg kissé sötétebb színű és diós illatú nem lesz, 2-3 percig. Lassan keverjük hozzá a tejet és a tejszínt. Emeljük fel a hőt közepesre, és forraljuk fel a keveréket, miközben sűrűsödik, 2-4 percig kevergetve. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a borsót, (keverjük bele, hogy ha mirelit borsóval dolgozunk, hogy felolvadjon, vagy ha friss, főzzük meg a szószban). Amikor a borsó megpuhult, vegyük le az edényt a tűzről.
  7. Adjuk hozzá a tésztát és a spárgát a meleg szószhoz. A szalonnát morzsoljuk apró darabokra az edénybe, és keverjük össze, hogy mindent bevonjon a szósszal. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 524
  • Össznézettség: 2980
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 07.

Ajánló

A maradék légmentesen záródó edényben hűtőszekrényben legfeljebb 4 napig tárolható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-baconös tészta
Hering András 166 recept

A spárga, a tejszín és a tészta kombinációja gyakori a tavaszi menüsoron Olaszországban. Ezt a változatot a tárkony írja felül, ami olyan parfümszerű illatot áraszt, amely az étel minden eleméből a legjobb ízeket hozza ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!