r
Nosalty Logó

Spárgás-zöldborsós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Spárgás-zöldborsós pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4205.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    1503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    735 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    4369 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8198 micro
Összesen 2239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. A piteformát kenjük ki vajjal, helyezzük bele a leveles tésztát, majd tegyük be a hűtőbe, ameddig elkészítjük a tölteléket.
  2. A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részt, majd daraboljuk fel.
  3. Ezután tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a zöldborsót, öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, szórjuk meg egy csipet sóval, majd pár perc alatt főzzük roppanósra.
  4. Amikor a spárga és a zöldborsó roppanósra főt, szűrjük le, és hűtsük ki.
  5. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
  6. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, és pároljuk üvegesre. Ezután hűtsük ki.
  7. A tojásokat üssük bele egy tálba, adjuk hozzá a főzőtejszínt, a tejet, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az ételízesítőt, a csipetnyi szerecsendiót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
  8. Ezután adjuk hozzá a reszelt sajtot, és szintén keverjük össze.
  9. Vegyük ki a hűtőből a piteformát, majd terítsük el a tésztán az üvegesre párolt vöröshagymát.
  10. Ezután pakoljuk rá az előfőzött spárgát és zöldborsót, majd öntsük fel a fűszeres tejszínes-tojásos keverékkel.
  11. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt süssük készre.
  12. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni.
  13. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pitét, majd úgy kínáljuk. A kívül ropogós leveles tészta, és a jó szaftos töltelék remekül összeillik.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 179
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a leveles tésztával semmi tennivaló nincs, a spárgának és a zöldborsónak pedig pár perc előfőzés elegendő, a vöröshagyma is rövid idő alatt üvegesre párolódik, a többi hozzávalót csak össze kell keverni, így bő egy óra alatt el is készül a pite, és már tálalhatjuk is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek