r
Nosalty Logó

Sültspárga-krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Sültspárga-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2088 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3329 micro
Összesen 1160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A már letört végű spárgaszálakat és a felkockázott burgonyát sütőpapírra tesszük. Alaposan sózzuk-borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és az egészet összeforgatjuk.
  2. 200 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütjük a spárgát és a burgonyát, közben pedig nekiállunk a leves alapjának is. (Pár szem spárgatetőt érdemes félretenni a tálaláshoz.)
  3. A vajat egy fazékban megolvasztjuk, majd rádobjuk a póréhagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk-borsozzuk, és üvegesre pároljuk.
  4. Amikor már picit megpirult a hagymánk, hozzáadjuk a sütőben megsütött spárgát és burgonyát (ezzel sűrítjük), majd felöntjük épp csak annyi alaplével, amennyi ellepi a zöldségeket.
  5. Végül hozzáadjuk a mascarponét is, majd botmixerrel vagy turmixgép segítségével tökéletesen krémesre turmixoljuk.
  6. A kész krémlevest tálkákba merve, kevés tejszínnel, snidlinggel és sült spárgával díszítve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 77
  • 7 napos nézettség: 672
  • Össznézettség: 1259
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 15.

Ajánló

A spárgák letört szárát ne dobjuk ki, hanem főzzünk belőle finom alaplevet egy-két répa, egy kis fej hagyma és pár gerezd fokhagyma hozzáadásával (de bármilyen leveszöldség mehet még bele). Ezt bármilyen receptbe használhatjuk, ami alaplevet ír, de a legtutibb, ha magához a spárgakrémleveshez használjuk fel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sültspárga-krémleves
Rosanics Petra 316 recept

Lassan teljes gőzzel robog be ajtónkon a spárgaszezon, ez a selymesen lágy krémleves pedig méltó ünneplése ennek a nemes zöldségnek. A recept titka, hogy a spárgát nem hagymás alapon pirítjuk le, hanem sütőben sütjük meg, így sokkal jobban érvényesül az íze a levesben a turmixolás után. Sűríteni pedig továbbra sem szeretünk liszttel, épp ezért ebbe a levesbe is egy szem krumplit rejtettünk, ami önmagában elvégzi a munka oroszlánrészét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek