r
Nosalty Logó

Vajban sült narancsos pisztráng mustáros-tejfölös krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vajban sült narancsos pisztráng mustáros-tejfölös krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pisztránghoz:

A krumplihoz:

Összesen 1141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pisztránghoz:

A krumplihoz:

Összesen 2279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pisztránghoz:

A krumplihoz:

Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4737.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    3378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 1141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9475.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    6757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1291.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 2279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A pisztránghoz:

A krumplihoz:

Elkészítés

A pisztránghoz:

  1. A pisztrángot megtisztítjuk, megtöröljük, az oldalait beirdaljuk, majd félretesszük, hogy nagyjából szárazon kerüljön rá a "pác". A halakat ezután besózzuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a rozmaring száráról lehúzott leveleit, a kakukkfüvet, egy kevés sót és az olívaolajat. Az újhagymát felaprózzuk, azt is beletesszük. A narancsot félbevágjuk, az egyik felét belefacsarjuk a vajas keverékbe, a másikat pedig felkarikázzuk. Egy jénaiba (vagy akármilyen kisebb tepsibe) beletesszük a halakat, majd kívül belül jól bekenjük a vajjal.
  3. A lilahagymát és a lime-ot felszeljük, majd a pisztráng hasába töltjük a korábban felvágott naranccsal együtt. 1-1 szelet narancsból levágunk egy kis cikket héjastul, majd ezeket a pisztráng irdalásaiba belenyomkodjuk.
  4. A halat félretesszük kb. 40 percre, amíg jól magába szívja az ízeket, ez idő alatt pedig elkészítjük a krumplit. Ha a krumpli elkészült (lásd lejjebb), előmelegített sütőben a halat készre sütjük 200 fokon, amíg szépen meg nem pirul az oldala (kb. 20-25 perc). Nem szükséges megfordítani a sütőben.

A krumplihoz:

  1. A krumplit megpucoljuk, felnégyeljük cikkekre, majd megfőzzük sós vízben, kb. 14-17 perc alatt. Ha megfőtt (nem túl puhára!), leszűrjük.
  2. A krumpli mázát elkészítjük: összekeverjük a mustárt, a tejfölt, a borsot, a sót, a kurkumát, az olajat és a cukrot. Egy sütőpapírral kibélelt tepsit készítünk elő, amelyet először megkenünk ezzel a fűszeres mustárral. Erre fektetjük rá a krumpli cikkelyeket, majd a krumplikat is egyenként megkenjük.
  3. Előmelegített sütőben (200-210 fokon) a krumplit addig sütjük, amíg szépen rá nem pirul a máz (kb. 15-20 perc). A krumplit félidőben meg kell fordítani a másik oldalára, hogy minden oldala szép barna és enyhén ropogós legyen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33,2x20,1x11,1
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10071
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta terveztem, hogy készítek valami finom halat, de olyan receptet nem találtam, ami ínyemre lett volna, így ezt találtam ki. A siker maradéktalan volt :) A pisztráng mellé kapros-tejfölös salátaöntetet és egy egyszerű salátamixet is mellécsaptam :) (Mert imádjuk!)

Hozzávalók

A pisztránghoz:

A krumplihoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek