r
Nosalty Logó

Vegán almás-körtés crumble karamellszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Vegán almás-körtés crumble karamellszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

gyümölcsréteg

morzsa

karamellszósz

Összesen 603 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

gyümölcsréteg

morzsa

karamellszósz

Összesen 3624 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

gyümölcsréteg

morzsa

karamellszósz

Összesen 190 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 603 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2254.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 3624 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

gyümölcsréteg

morzsa

karamellszósz

Elkészítés

gyümölcsréteg

  1. Az almákat és a körtéket szükség szerint meghámozzuk, majd magozzuk és felkockázzuk. Összeforgatjuk a cukorral, a kardamommal és a keményítővel, majd hozzáadjuk a citromlevet és az almalevet és azzal is alaposan összeforgatjuk.
  2. A gyümölcsmixet margarinnal kikent formákba (több kisebbe, vagy egy nagyba) tesszük, és a folyadékot is egyenletesen szétosztjuk a formák között. Ezután a ramekineket 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 10-15 perc alatt félpuhára sütjük a gyümölcsöket. (A sütési idő nagyban függ attól, mennyire kemény vagy puha az alma és a körte.)

morzsa

  1. A zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a diót és a cukrot késes robotgépben összeaprítjuk.
  2. Hozzáreszeljük a citromhéjat, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk kardamommal, majd hozzákockázzuk a hideg vajat, és ezzel is összedolgozzuk, amíg nedveshomok-jellegű lesz az állaga.
  3. A morzsát az elősütött gyümölcsréteg tetejére kanalazzuk, majd visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre.

karamellszósz

  1. A nádcukrot felorraljuk a vízzel, majd amikor már minden cukorszem elolvadt, hozzáadjuk a margarint, a zabtejet, és ízlés szerinti mennyiségű sót is.
  2. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg egynemű lesz, majd lehúzzuk a tűzről, és áttesszük egy kiöntőbe, ahol hagyjuk egy kicsit hűlni.
  3. A kész morzsasütik tetejét meglocsoljuk a sóskaramellszósszal, majd tetszés szerint díszítjük mentalevelekkel, aprított dióval és zabpehellyel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 207
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 26.

Ajánló

Ha szeretnétek, hogy ne csak tej- tojás- és gluténmentes legyen, akkor hagyjátok el a karamellszószt, a tésztához és a gyümölcshöz használt nádcukrot pedig cseréljétek eritritre vagy xilitre.

Receptkategóriák

Vegán almás-körtés crumble karamellszósszal
Rosanics Petra 316 recept

Ha van királynője a gyorsan elkészíthető és mégis elegáns édességeknek, akkor szerintünk a morzsasüti az! Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből készíthetjük: a málna és az eper éppen olyan csodálatos alapot ad a fűszeres morzsának, mint az alma, a körte vagy a barack. Most egy abszolút négyévszakos verziót készítettünk zamatos almából és körtéből, a tetején pedig dióval spékeltük meg a zabos morzsakoronát. És hogy mi a legjobb az egészben? Hogy teljesen vegán a recept, így mindenki bátran fogyaszthatja!

Hozzávalók

gyümölcsréteg

morzsa

karamellszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 természetes talajtakaró a gazok ellen

Ha nem szeretnél vesződni a gaz irtásával, pláne nem vegyszerrel, akkor válaszd a természetes talajtakaró növények egyikét. Szemnek jóleső, zöld, praktikus és olcsó: íme, 4 talajtakaró növény, ami nem engedi felszínre törni a gazokat.