r
Nosalty Logó

Zöldségleves májkrémgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Zöldségleves májkrémgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A galuskához:

A leveshez:

Összesen 343 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A galuskához:

A leveshez:

Összesen 1363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A galuskához:

A leveshez:

Összesen 38 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    785.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    3296 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 343 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5528 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    3580 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    3141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4266 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2945 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    13182 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1928 micro
Összesen 1363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

A galuskához:

A leveshez:

Elkészítés

A galuskához:

  1. Először a galuskát állítjuk össze. Előkészítjük a hozzávalóit. Egy kis tálba ütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, villával kissé felverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekavarjuk, nyomkodjuk a villával, félretesszük, állni hagyjuk 60 percig - felhasználásig lefedve hűtőbe tesszük. Ha tovább áll, az sem baj.

A leveshez:

  1. A levesbe való zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk - a paradicsomot és a paprikát félbevágjuk, a fokhagymát egészben hagyjuk. Egy 3 literes lábasban a vajat és az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a feldarabolt zöldségeket, 1 kávéskanál sóval megszórjuk. (Paprikát, paradicsomot, fokhagymát nem tesszük még bele!)
  2. Néhány percig - körülbelül 10 percig - pároljuk kavargatás közben. Ezután felöntjük a 2 liter hideg vízzel (szükség szerint), belerakjuk a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, fűszerezzük ízlés szerint, felforraljuk. Amikor felforrt, az aprított zöldeket is hozzáöntjük, összekavarjuk.
  3. Lefedve, lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul. Ekkor kiszedjük a hagymát, paradicsomot, paprikát egy bögrébe, jól kinyomkodjuk belőlük a levüket, melyet visszaöntünk a levesbe. Végül kis kávéskanállal a gyöngyöző levesbe beleszaggatjuk a hűtőből kivett galuskamasszát (ekkor már nem szabad összekavarni) úgy, hogy mindig belemártjuk a forró levesbe a kanalat, így könnyen lemegy a galuska a kanálról.
  4. Óvatosan megkavarjuk, lefedjük, s még 15-20 percig lassú tűzön főzzük. (Megkóstoljuk, ha szükségét érezzük, fűszerezzük még.) A hőt elzárjuk, s hagyjuk pihenni a levest - legalább fél órát. Ezután tálaljuk.
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti, nagyon fincsi!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 373
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 43250
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű és nagyon finom egyben....a májat csak én szeretem a családban, de ebben a formában mindenki imádja....az igazat megvallva, így én is jobban szeretem a májgaluskát....arról nem is beszélve, így sokkal gyorsabb, könnyebb az elkészítése....ráadásul isteni így is....a galuskák szabályosságára sohasem törekszem, nekem így tetszik :)…..

Hozzávalók

A galuskához:

A leveshez:

Címlapról ajánljuk

Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri...

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Hirdetés

3 pofonegyszerű cseresznyés sütemény, amivel kiélvezheted a szezont

Elérkezett újra a cseresznye szezonja, berobbantak a roppanós, mélybordó szemek a piacokra és boltokba: ez a lédús gyümölcs mindig azt jelzi, hogy tényleg megérkeztünk a nyárba, tényleg elkezdődött a napfényes jólét időszaka. Ünnepeljük meg mindezt cseresznyés süteményekkel, például az alábbi 3 pofonegyszerű recepttel – dolgozni mindegyikkel keveset kell, ellenben nagyot szólnak majd, az biztos.

Lakos Benedek

További cikkek