r
Nosalty Logó

Texasi csípős csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Texasi csípős csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6407.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    4475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    48248 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 2270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2331 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat enyhén sózzuk-borsozzuk és alufóliával letakarvaegy órára 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
  2. Amíg a hús párolódik, elkészítjük hozzá a szószt.
  3. Serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, chili port, zsályát, és addig dinszteljük, míg a hagyma meg nem puhul.
  4. Ezután hozzáadjuk a ketchupot, mustárt, vizet, ecetet, cukrot, citromlét, Worcestershire-szószt, paprikakrémet, sót és egy csipet borsot.
  5. Forrás után még 5 percig főni hagyjuk a szószt, majd félretesszük.
  6. Ha letelt az egy óra, a combokat vastagon bekenjük a csípős szósszal, és visszatesszük még 15 percre fólia nélkül sülni,hogya szósz szépen rápirulhasson.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 490
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 44135
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Ajánló

Jól passzol mellé köretként a grill zöldségfűszerrel ízesített zöldségkeverék, grillezett paprika.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végeredményképp enyhén, kellemesen csípős ízű csirkecombokat kapunk. Remek választás nyár esti szabadtéri grillezésekhez is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.